4 квітня Міжнародний день бродячих тварин 

4 квітня Міжнародний день бродячих тварин 

Вже понад рік в Україні триває кровопролитна повномасштабна війна проти окупаційних військ рф. Зруйновані тисячі населених пунктів, а такі міста як Маріуполь, Волноваха, Бахмут, Соледар, Лисичанськ, Сєверодонецьк просто знищені вщент російськими військовими. За офіційними даними 12 мільйонів людей були змушені покинути свої домівки та виїхати за кордон або в інші області нашої країни. Багато людей, які тікали від війни, просто кидали своїх хатніх тварин.

За даними зоозахисних організацій кількість тварин у притулках прифронтових областей зросла на 100%, а в деяких навіть на 200%, в зоошелтерах, які знаходяться в віддалених областях — на 30-60%. Станом на січень 2023 року волонтери підрахували, що близько 26 тисяч собак та більше ніж 19 тисяч коти перебувають у притулках та під опікою волонтерів.

Але це, у найкращому випадку, лише десята частина тварин, які були покинуті й опинилися на вулиці. Загалом це сотні тисяч собак, котів, інших хатніх та свійських тварин.

Сьогодні, 4 квітня, у світі відзначають Міжнародний День бродячих тварин. Мета цього Дня — привернути увагу суспільства до проблеми безпритульних тварин, донести максимальній кількості людей інформацію про трагічну долю тварин, що опинились на вулиці. 

Для українського суспільства ця проблема сьогодні стає актуальною як ніколи раніше. 

Покинуті хатні тварини зараз збираються в зграї та стають небезпечними для людей, вже зафіксовані випадки нападу. Стало дуже важко контролювати їх популяції. Також, через можливі контакти з дикими тваринами та відсутністю відповідних щеплень, чотирилапі стають розповсюджувачами небезпечних хвороб.

Благодійна організація «Фонд Право на Життя» разом з командою небайдужих волонтерів організували «Мобільну гуманітарну місію» на деокупованих територіях Донецької та Херсонської областей. Ми встановлюємо годівниці для різних тварин та наповнюємо їх кормами. За одну поїздку ми робимо 8-10 таких пристроїв. Мінімальна кількість корму, яка необхідна для одного відрядження — це 500 кг. Але щоб допомогти хоча б частині тварин, потрібно набагато більше ресурсів: кормів, ліків та палива для вантажної автівки. Наприклад, минула поїздка на Донеччину вийшла фонду у 52 000 гривень і це не враховуючи проживання та харчування волонтерів. 17 тис. Пішло на паливо, а 30 тис. — на закупівлю кормів та необхідного обладнання.

Наша мета — це врятувати, нагодувати й евакуювати покинутих тварин.

Якщо ви любите тварин і хочете допомогти — робіть свій внесок у порятунок.

Ставайте нашим ПАТРОНОМ:
https://www.patreon.com/pravo_na_zhittia

Реквізити:
Монобанка для кормів:
https://send.monobank.ua/jar/4muhY3KivU

Монобанка на паливо:
https://send.monobank.ua/jar/4HEPt2AZ9N

PayPal:
pravo.na.zhittia@gmail.com

Розрахунковий рахунок для переказу в гривні:
IBAN UA233054820000026000300180057
ЄДРПОУ 40763294
БО «ФОНД ПРАВО НА ЖИТТЯ»
МФО 305482
Філія Дніпропетровське обласне управління в АТ “Ощадбанк”

Made with