В середині грудня волонтери БО «Фонд Право на життя» відвідали Херсонщину з гуманітарною місією.

В середині грудня волонтери БО «Фонд Право на життя» відвідали Херсонщину з гуманітарною місією.

Херсон – це Україна. Волонтери з Дніпра завжди про це казали та від початку повномасштабної війни допомагають мешканцям тепер вже деокупованої території.

За 4 доби, проведені на Херсонщині, представники фонду «Право на життя» проїхали близько 1000 км. Завдяки цій гуманітарній місії одна тисяча родин змогли отримати допомогу, яку привезли 10-тонною автівкою. Окрему увагу приділили 80 людям з інвалідністю. 

Фуру волонтери завантажували в Дніпрі у п’ятницю, коли були масові обстріли та пропав зв’язок, через це важко було координувати завантаження.  Але, попри все й завдяки сміливості наших 5 волонтерів, що виїхали туди, вони це зробили. Кожен з волонтерів, хто був на авто, долучився та все встигли зібрати до ночі, аби виїхати в суботу зранку до Херсону. 

Впродовж 2 днів люди отримали продуктові набори, серед яких і 1000 свіжайших хлібин, консерви, макаронні вироби, сіль, цукор, олія, борошно. Більше 200 дітей отримали смаколики, які нам допомогли зібрати в Дніпрі.

Також волонтери Фонду Право на життя відвезли до Херсонщини 200 кг кормів для собак та котів, яких там більше 90 тільки у тих 6 координаторів, з якими волонтери співпрацюють. Ще й взяли до Дніпра херсонського кота Марсіка, аби відвезти його до ветеринарів, й вчасно встигли - коли доїхали до клініки, він був в критичному стані, але все обійшлося) Тепер Марсік здоровий й буде жити в херсонській родині, яка зголосилася його забрати.

“Люди в Херсоні та поряд дуже потребують допомоги. Наша місія продовжується, наразі ми шукаємо та збираємо ще допомогу, аби забезпечити 1200 родин продуктами харчування, засобами гігієни, медикаментами тощо.

А ще маємо на меті подарувати 200 дітям солодких та теплих подарунків, тому закликаємо долучитись до цієї акції – кожен може зібрати пакуночок із солодощами, фруктами, теплими речами та надіслати нам поштою, а ми передамо вже напряму діткам Херсонщини» - каже засновниця Фонду, Оксана Семехіна.

Наразі волонтери БО “Фонд Право на життя” готуються до нових поїздок з гуманітарною місією до Херсонщини.

Made with